utorok, 28. júna 2016

The officers' pavilion, KOMÁRNO, SLOVAKIA






KOMÁRNO, SLOVAKIA
 
 




The officers' pavilion was built in 1858-1863 in a neo-Gothic style,
 
 resembling English Gothic architecture.
 
It is a two-storied corner building with two polygonal
 
angle towers on the main facade with a terrace on the main floor.
 
The neo-Gothic building of the officers' pavilion is located
 
 in the same neighbourhood with the general Klapka square
 
en route to the New and Old Fortresses
 
 Originally, the building was used as an apartment block
 
for the officers (and their families) of the imperial
 
and the royal army.
 
 On the main floor, there was a casino for the officers,
 
which nowadays serves for the representative purposes
 
 of the city. In 1999-2000 an amphitheater was
 
built on its courtyard.